Accounts voor Authenticatie-agent beheren

De Authenticatie-agent is nodig om te werken met schijven die zijn beveiligd met Kaspersky Disk Encryption-technologie (FDE). Voordat het besturingssysteem wordt geladen, moet de gebruiker de authenticatie bij de agent voltooien. De taak Accounts voor Authenticatie-agent beheren is ontworpen voor het configureren van instellingen voor gebruikersauthenticatie. U kunt lokale taken voor afzonderlijke computers gebruiken, maar ook groepstaken voor computers uit afzonderlijke beheergroepen of een selectie van computers.

U kunt geen schema configureren voor het starten van de taak Accounts voor Authenticatie-agent beheren. U kunt ook niet een taak geforceerd laten stoppen.

De taak voor het beheren van accounts voor Authenticatie-agent maken in de Beheerconsole (MMC)

De taak voor het beheren van accounts voor Authenticatie-agent maken in de Webconsole

Wanneer u een account voor Authenticatie-agent wilt toevoegen, moet u een speciale opdracht toevoegen aan de taak Accounts voor Authenticatie-agent beheren. Het is handig om een groepstaak te gebruiken om bijvoorbeeld een beheerdersaccount aan alle computers toe te voegen.

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u automatisch accounts voor Authenticatie-agent maken voordat u een schijf van encryptie voorziet. U kunt het automatisch maken van accounts voor Authenticatie-agent inschakelen in de beleidsinstellingen voor Full Disk Encryption. U kunt ook Single Sign-On-technologie (SSO) gebruiken.

Een account voor Authenticatie-agent toevoegen via de Beheerconsole (MMC)

Een account voor Authenticatie-agent toevoegen via de Webconsole

Wanneer u het wachtwoord en andere instellingen van het account voor de Authenticatie-agent wilt wijzigen, moet u een speciale opdracht toevoegen aan de taak Accounts voor Authenticatie-agent beheren. Het is bijvoorbeeld handig om een groepstaak te gebruiken om het tokencertificaat van de beheerder op alle computers te vervangen.

Het account voor Authenticatie-agent wijzigen via de Beheerconsole (MMC)

Het account voor Authenticatie-agent wijzigen via de Webconsole

Wanneer u een account voor Authenticatie-agent wilt verwijderen, moet u een speciale opdracht toevoegen aan de taak Accounts voor Authenticatie-agent beheren. Het is bijvoorbeeld handig om een groepstaak te gebruiken om het account van een vertrokken werknemer te verwijderen.

Een account voor Authenticatie-agent verwijderen via de Beheerconsole (MMC)

Een account voor Authenticatie-agent verwijderen via de Webconsole

Wanneer u de lijst wilt zien van gebruikers die de authenticatie met de Agent kunnen voltooien en het besturingssysteem kunnen laden, moet u naar de eigenschappen van de beheerde computer gaan.

De lijst met accounts voor Authenticatie-agent bekijken via de Beheerconsole (MMC)

Een lijst met accounts voor Authenticatie-agent bekijken via de Webconsole